Програма за лојалност на XM - Попуст за враќање на готовина

Програма за лојалност на XM - Попуст за враќање на готовина
 • Период на промоција: Неограничено
 • Промоции: До 16 XMP по многу

Што е XM програма за лојалност?

Тргувајте и заработете XM Поени кои може да се откупат за награди за кредитен бонус.

Нема формулари за пополнување и никаде не треба да се пријавите за да се придружите, штом ќе почнете да тргувате, почнувате да заработувате.

Ќе почнете да заработувате XMP(XM Points) во делот за членови на XM доколку сте квалификуван инвеститор.

Ве молиме погледнете ја табелата подолу за накратко да го разберете механизмот на Програмата за лојалност на XM.

Кој може да учествува Сите трговци на XM*
Услов за приклучување Потврда на сметката
Каде да се регистрирате Страница овде
Колку XMP можете да заработите До 16 XMP по многу
Стапка за откуп на готовински бонус Бонус = XMP / 3
Повлекување на готовински бонус Не е достапно

Програма за лојалност на XM - Попуст за враќање на готовина

Зошто треба да се приклучите на Програмата за лојалност на XM?


Програмата за лојалност на XM ги има следните предности за инвеститорите.

1. Слободно да се придружите
Програмата за лојалност на XM е потполно бесплатна за учество. Откако ќе започнете да тргувате со XM, XMP автоматски ќе се акумулира во вашата област на членови.
2. Екстра тргување бонус за MT4 и MT5
Трговскиот бонус што можете да го откупите со XMP може да го добиете заедно со многу други бонуси понудени од XM.
3. Подолго тргувате Повеќе заработувате
XM уште повеќе ги наградува лојалните трговци. Колку подолго е активниот период на тргување, толку е поголема наградата што можете да ја заработите за истиот износ на лотови за тргување.
4. Без трошоци или скриени провизии
Учеството во Програмата за лојалност на XM не вклучува дополнителни трошоци или провизии.


Статуси на програмата за лојалност на XM


Сите клиенти на реална сметка започнуваат на ниво на извршна власт и се надградуваат автоматски по периоди на тргување. Со секоја надградба на статусот на лојалност, износот на XMP (XM Поени) што го заработувате по лота со која се тргува пропорционално се зголемува. Ова ви овозможува да заработите XMP со поголема брзина. Колку повеќе XMP имате, толку повеќе ќе можете да откупите за награди за кредитен бонус.

Програмата за лојалност на XM има 4 статуси за учесниците.

Програма за лојалност на XM - Попуст за враќање на готовина
*Количината на XMP прикажана погоре е дадена по стандардна лота. Во случај на Micro lot, наградените XMP се 100 пати помали од горенаведените.

Забележете дека ако времетраењето на позицијата е еднакво или пократко од 10 минути , овие позиции не се вклучени во пресметката на XMP.

Само позициите што се одржуваат повеќе од 10 минути ќе бидат подобни за XMP како што е наведено погоре.

Има и унапредување на статусот на лојалност на XM кој се применува во истиот принцип на надградба .

На пример, ако сте во статус Злато, неактивноста на тргување за 30 работни дена ќе ве деградира на извршно ниво.

Ако сте на ниво на злато, неактивноста на тргување за 60 работни дена ќе ве деградира на извршно ниво.

Нема постепено деградирање како од „Елита“ на „Дијамантско ниво“ , но деградирањето секогаш ќе ве доведе до нивото „Извршно“.

Во случај на деградирање, сите претходно заработени XM поени („XMP“) се губат и затоа бројот на XMP се враќа на 0.

Подобните клиенти кои се на ниво на „Извршно“ и се неактивни 42 последователни работни дена ќе ги изгубат сите претходно доделени XM поени („XMP“).


Награди на програмата за лојалност на XM

Додека тргувате, ќе заработите XMP кој може да се откупи во секое време за награди за кредитен бонус во Членската област. Во Областа на членови, исто така, можете да го следите вашето салдо на XMP во секое време, вклучувајќи ја еквивалентната вредност на вашиот XMP како кредитен бонус.


Бонусот додава средства на вашата трговска сметка, но е наменет само за трговски цели. Подолу можете да ги видите специфичните формули што се користат за пресметување на еквивалентната вредност на вашиот XMP на бонус за кредит.

Програма за лојалност на XM - Попуст за враќање на готовина

Отстранување на бонус при повлекување фондови

Секоја генерирана добивка може да се повлече во било кој момент во времето, сепак, секое повлекување на средства ќе резултира со пропорционално отстранување на бонусот за тргување.

Примерите во табелата подолу ви покажуваат како тргувачкиот бонус пропорционално се отстранува од вашата трговска сметка кога правите повлекување.

Откупен XMP Добиен бонус за тргување Добивка генерирана од тргување со тргување бонус Износ на депозит Достапно салдо за повлекување Износ на бараното повлекување Износ на отстранување на бонус за тргување
3 1.000 долари (3.000÷ 3 = 1.000 долари) 1.500 долари - 1.500 долари 750 долари (50% на 1.500 долари) 500 долари (50% на 1.000 долари)
900 300 долари (900 ÷ 3 = 300 долари ) 200 долари 300 долари 500 долари 225 $ (45% на 500 $) 135 долари (45% на 300 долари)


Како да се приклучите на програмата за лојалност на XM

1. Отворете вистинска сметка

Одете на страницата за онлајн регистрација за да се регистрирате за XM онлајн.

Чекорите за регистрација може да траат само неколку минути.

XM онлајн регистрација Програмата за лојалност на XM е достапна само за стандардни и микро трговски сметки .

Типовите сметки XM Zero или XM Ultra Low Spread не можат да учествуваат на оваа промоција.

Ако сте отвориле типови сметки XM Zero или XM Ultra Low Spread, тогаш може да отворите дополнителни сметки за да учествувате во програмата.

2. Депонирајте средства

XM прифаќа различни методи на финансирање, како што се банкарски трансфер, кредитни/дебитни картички и онлајн паричници.

Најавете се на XM's Members Area, изберете го претпочитаниот начин на финансирање и префрлете ги вашите инвестициски средства на XM.

3. Започнете со тргување

Ако ги исполнувате условите за Програмата за лојалност на XM, XMP автоматски ќе се акумулира откако ќе започнете да тргувате со Forex и CFD со XM.

Може да започнете на ниво на извршна власт.

Имајте предвид дека отворените позиции еднакви или пократки од 10 минути, нема да се пресметуваат за Програмата за лојалност.

4. Заработете XMP

Секој награден XMP ќе биде снимен во делот за членови на XM.

XMP ќе се пресметува според обемот на тргување со специјален множител поставен соодветно на следните статуси на лојалност:

 1. Извршно ниво “ - 7XMP за секој круг вртење со стандардна лота тргувана и или 0,07XMP за секое тргување со микро -лота .

 1. Ниво на злато “ - 10XMP по стандардна лота со која се тргува секој круг и или 0,10XMP за секој круг истргувана микро -лота .

 1. Ниво на дијамант “ - 13XMP по стандардна лота со која се тргува секој круг и или 0,13XMP за секоја тргувана микро -лота за секој круг .

 1. Ниво на елита “ - 16XMP по стандардна лота со која се тргува секој круг и или 0,16XMP за секое тргување со микро-лота.

5. Откупи тргување бонус

Во Областа на членови, можете да го следите вашето салдо на XMP во секое време, вклучувајќи ја и еквивалентната вредност на вашиот XMP како кредитен бонус.


Одредби и услови на Програмата за лојалност на XM

Еве неколку важни Услови и правила на Програмата за лојалност на XM.

Осигурајте се дека сте ги прочитале TC достапни на официјалната веб-страница на XM и целосно ги разбирате правилата пред да учествувате во програмата.

 • Програмата за лојалност на XM е достапна само за квалификувани клиенти во одредени земји што XM е подготвена да ги понуди.
 • Условите и правилата на промоцијата наведени на оваа страница се наведени од онаа обезбедена од Trading Point (Seychelles) Limited.
 • Ако сте малолетни, не смеете да учествувате во Програмата за лојалност на XM.
 • Забрането е учество на посредници или поврзани страни во Шемата за лојалност на XM.
 • Подобните клиенти кои ги исполнуваат критериумите можат да учествуваат во Програмата за лојалност на XM и да заработат XM поени (XMP).
 • Времетраењето на позициите еднакво или пократко од 10 минути не се пресметува за XMP.
 • Само стандардните и микро трговските сметки можат да учествуваат во Програмата за лојалност на XM. Типовите сметки XM Zero и Ultra Low Spread не се подобни за учество.
 • Подобните клиенти можат да заработат 150 XMP со упатување на други инвеститори до XM со оглед на тоа што наведените инвеститори исполнуваат одредени критериуми. Критериумите за услов за упатување се наведени на оваа страница подолу.
 • Статусот на лојалност на XM може да се надгради со активно тргување подолг период.
 • Во истиот принцип што се применува во насока на промовирање, учесниците во Програмата за лојалност на XM можат да бидат деградирани на Извршно ниво во случај на неактивност на тргување.
 • За разлика од принципот на промовирање, нема постепено деградирање како од „Елита“ на „Дијамантско ниво“.
 • Во случај на деградирање, сите претходно акумулирани XMP во вашата област на членови ќе се поништат на 0 и не може да се откупат.
 • Ако сте на „Извршно“ ниво на Програмата за лојалност на XM и сте неактивни 42 дена, сите претходно доделени XMP во вашата област на членови ќе бидат поништени на 0 и не може да се откупат.
 • Секој акумулиран XMP во членската област на XM може да се замени за бонус за тргување според формулата: Бонус = XMP / 3
 • Секој дополнителен XMP може да се користи и да се примени на трговските сметки како бонус, заедно со многу други бонуси што ги нуди XM од време на време.
 • Може да потрае до 24 часа за да се кредитира бонусот за тргување при откупување на XMP во Членската област.
 • Секој откупен бонус за тргување не може да се повлече, но е достапен само за тргување.
 • Секое повлекување средства од вистинската сметка(и) на подобен клиент кај XM ќе предизвика отстранување на претходно доделениот кредит пропорционално на процентот од бараниот износ на повлекувањето од реалната сметка на соодветниот квалификуван клиент кај XM.
 • Во случај на интерни трансфери помеѓу трговските сметки со XM, бонусите за тргување кои претходно биле кредитирани на сметката за испраќање ќе се преместат пропорционално на процентот од пренесеното салдо на сметката за примање.
 • Нема да се кредитираат нови или дополнителни бонуси за тргување при внатрешен трансфер на сметката што прима.
 • Во случај таа сметка за примање да не е подобна за тргување бонуси, износот на бонуси за тргување одземен од сметката за испраќање нема да се кредитираат на сметката за примање и затоа тој дел од бонуси за тргување ќе се поништи.
 • Бонусите за тргување не можат да се префрлаат одделно помеѓу или од вистинските трговски сметки на подобните клиенти кај XM.
Thank you for rating.