XM повлече - XM North Macedonia - XM Северна Македонија

Како да повлечете и да направите депозит пари во XM


Како да повлечете средства од XM

Повлекувањето од XM Broker е многу едноставно, комплетно во рок од 1 минута!

Нудиме широк опсег на опции за плаќање за депозити/повлекувања: со повеќе кредитни картички, повеќе електронски начини на плаќање, банкарски трансфер, локален банкарски трансфер и други начини на плаќање.

Како да се повлечете


1/ Кликнете на копчето „Повлекување“ на страницата Моја сметка

Откако ќе се најавите на сметката на My XM Group, кликнете на „Повлекување“ во менито.
Како да повлечете и да направите депозит пари во XM

2/ Изберете Опции за повлекување

Ве молиме имајте предвид следново:

 • Силно предлагаме да поднесете барања за повлекување откако ќе ги затворите вашите позиции.
 • Ве молиме имајте предвид дека XM прифаќа барања за повлекување за тргување сметки со отворени позиции; сепак, за да се осигура безбедноста на занаетите на нашите клиенти, се применуваат следниве ограничувања:

а) Барањата кои би предизвикале пад на нивото на маржа под 150% нема да бидат прифатени од понеделник 01:00 до петок 23:50 GMT+2 (важи DST).
б) Барањата кои би можеле да предизвикаат пад на нивото на маржа под 400% нема да бидат прифатени за време на викендите, од петок 23:50 до понеделник 01:00 GMT+2 (важи DST).

 • Ве молиме имајте предвид дека секое повлекување на средства од вашата трговска сметка ќе резултира со пропорционално отстранување на вашиот бонус за тргување.
Како да повлечете и да направите депозит пари во XM
Кредитните/дебитните картички може да се подигнат до износот на депозитот.

По повлекувањето до депонираниот износ, можете да изберете да го повлечете преостанатиот износ користејќи кој метод сакате.

На пример: сте депонирале 1000 УСД на вашата кредитна картичка и остварувате добивка од 1000 УСД по тргувањето. Ако сакате да повлечете пари, треба да повлечете 1000 УСД или износот депониран со кредитна картичка, а останатите 1000 УСД можете да ги повлечете на други начини.
Методи на депозит Можни методи за повлекување
Кредитна/дебитна картичка Повлекувањата ќе се обработат до износот депониран со кредитна/дебитна картичка.
Преостанатиот износ може да се повлече на други начини
NETELLER/ Skrill/ WebMoney Изберете го вашиот начин на повлекување, освен кредитна или дебитна картичка.
Банкарски трансфер Изберете го вашиот начин на повлекување, освен кредитна или дебитна картичка.

3/ Внесете ја сумата што сакате да ја повлечете и поднесете барање

На пример: избравте „Банкарски трансфер“, потоа изберете Име на банката, внесете го бројот на банкарска сметка и износот што сакате да го повлечете.

Кликнете „Да“ за да се согласите со претпочитаната процедура за повлекување, а потоа кликнете „Барање“.
Како да повлечете и да направите депозит пари во XM
Така, барањето за повлекување е поднесено.

Износот за повлекување автоматски ќе се одземе од вашата трговска сметка. Барањата за повлекување од XM Group ќе бидат обработени во рок од 24 часа (освен сабота, недела и државни празници)
Методи на повлекување Надоместоци за повлекување Минимален износ за повлекување Време на обработка
Кредитна/дебитна картичка Бесплатно 5 УСД ~ 2-5 работни дена
NETELLER/ Skrill/ WebMoney Бесплатно 5 УСД ~ 24 работни часови
Банкарски трансфер XM ги покрива сите трошоци за трансфер 200 американски долари ~ 2-5 работни дена
Што се однесува до кредитните картички и дебитните картички, бидејќи рефундирањето го вршат компаниите за картички, дури и ако XM Group го заврши барањето за повлекување во рок од 24 часа , може да потрае неколку недели до еден месец за да се заврши процесот. Затоа, се препорачува да го повлечете средствата навремено.

Одрекувања

од одговорност XMP (бонус) што е откупен ќе биде целосно отстранет дури и ако повлечете само 1 УСД


Во XM, клиентот може да отвори до 8 сметки.

Затоа, можно е да се спречи отстранувањето на целиот XMP (бонус) со отворање на друга сметка, префрлање на износот на инвестицијата на оваа сметка и користење за повлекување пари.


Кои опции за плаќање треба да ги депонирам/повлечам пари?

Нудиме широк опсег на опции за плаќање за депозити/повлекувања: со повеќе кредитни картички, повеќе електронски начини на плаќање, банкарски трансфер, локален банкарски трансфер и други начини на плаќање.

Веднаш штом ќе отворите трговска сметка, можете да се најавите во нашата област на членови, да изберете начин на плаќање по ваш избор на страниците Депозити/повлекување и да ги следите дадените упатства.

Најчесто поставувани прашања


Кој е минималниот и максималниот износ што можам да го депонирам/повлечам?

Минималниот износ за повлекување е 5 УСД (или еквивалентна деноминација) за повеќе начини на плаќање поддржани во сите земји. Сепак, износот варира во зависност од начинот на плаќање што ќе го изберете и статусот на валидација на вашата трговска сметка. Можете да прочитате повеќе детали за процесот на депонирање и повлекување во Членската област.


Која е постапката за приоритет на повлекување?

Со цел да се заштитат сите страни од измама и да се минимизира можноста за перење пари и/или финансирање тероризам, XM ќе обработува само повлекување/рефундирање назад до изворот на оригиналниот депозит според Постапката за приоритет за повлекување подолу:
 • Повлекување кредитни/дебитни картички. Доставените барања за повлекување, без оглед на избраниот начин на повлекување, ќе се обработуваат преку овој канал до вкупниот износ депониран со овој метод.
 • Повлекување на е-паричник. Враќањето/повлекувањето на е-паричник ќе се обработи откако сите депозити на кредитни/дебитни картички ќе бидат целосно вратени.
 • Други методи. Сите други методи како што се повлекување на банкарски жици ќе се користат откако депозитите направени со горенаведените два методи се целосно исцрпени.

Сите барања за повлекување ќе бидат завршени во рок од 24 работни часа; сепак сите поднесени барања за повлекување веднаш ќе се одразат на трговската сметка на клиентите како повлекувања што чекаат. Во случај клиентот да избере погрешен метод за повлекување, барањето на клиентите ќе се обработи според Постапката за приоритет на повлекување опишана погоре.

Сите барања за повлекување на клиентите ќе се обработуваат во валутата во која првично е направен депозитот. Доколку валутата на депозитот се разликува од валутата за пренос, износот на трансферот ќе се конвертира од XM во валута за пренос по преовладувачкиот девизен курс.


Дали има такси за депозит/повлекување?

Ние не наплаќаме никакви надоместоци за нашите опции за депозит/повлекување. На пример, ако депонирате 100 УСД од Skrill, а потоа повлечете 100 УСД, ќе го видите целосниот износ од 100 УСД на вашата сметка на Skrill бидејќи ние ги покриваме сите такси за трансакции на двата начина за вас.

Ова исто така важи и за сите депозити на кредитни/дебитни картички. За депозити/повлекувања преку меѓународен банкарски трансфер, XM ги покрива сите надоместоци за трансфер наметнати од нашите банки, со исклучок на депозити во износ од помалку од 200 УСД (или еквивалентна деноминација).


Ако подигнам пари од мојата сметка, дали можам да ја повлечам и добивката остварена со бонусот? Може ли да го повлечам бонусот во која било фаза?

Бонусот е само за трговски цели и не може да се повлече. Ви ја нудиме сумата на бонус за да ви помогнеме да отворите поголеми позиции и да ви овозможиме да ги држите вашите позиции отворени подолг период. Сите профити направени со бонусот може да се повлечат во секое време.

Како да направите депозит во XM


Како да депонирате пари


Кредитни/дебитни картички

Депонирајте на работната површина

За да направите депозит на трговската сметка на XM, ве молиме следете ги упатствата подолу.

1. Најавете се на XM

Притиснете „ Најава за членови “.
Како да повлечете и да направите депозит пари во XM
Внесете ги вашите MT4/MT5 ID и лозинка, притиснете „Login“.
Како да повлечете и да направите депозит пари во XM


2. Изберете го начинот на депозит „Кредитни/дебитни картички“

Методи на депозит Време на обработка Надоместоци за депозити
Кредитни/дебитни картички
Веднаш Бесплатно

Како да повлечете и да направите депозит пари во XM
Како да повлечете и да направите депозит пари во XM

ЗАБЕЛЕШКА : Пред да продолжите со депозит преку кредитна/дебитна картичка, ве молиме забележете го следново:

 • Проверете дали сите плаќања се направени од сметка регистрирана на исто име како и вашата XM сметка.
 • Сите повлекувања, со исклучок на добивката, може да се вратат само на кредитната/дебитната картичка од која е инициран депозитот, до депонираниот износ.
 • XM не наплатува никакви провизии или надоместоци за депозити преку кредитни/дебитни картички.
 • Со поднесување барање за депозит, вие се согласувате вашите податоци да бидат споделени со трети страни, вклучувајќи даватели на платежни услуги, банки, шеми со картички, регулатори, органи за спроведување на законот, владини агенции, референтни бироа за кредити и други страни кои сметаме дека се неопходни за обработка на вашето плаќање и/ или потврдете го вашиот идентитет.


3. Внесете го износот на депозитот и кликнете „Депозит“
Како да повлечете и да направите депозит пари во XM
4. Потврдете го ID на сметката и износот на депозитот

Кликнете на „Потврди“ за да продолжите.
Како да повлечете и да направите депозит пари во XM
5. Внесете ги сите потребни информации за да го завршите депозитот

Кликнете на „Плати сега“
Како да повлечете и да направите депозит пари во XM
Износот на депозитот веднаш ќе се одрази на вашата трговска сметка.

Дали имате проблеми со депонирање на XM MT4 или MT5?

Контактирајте со нивниот тим за поддршка на Livechat. Тие се достапни 24/7.

Депозит на мобилен телефон


1/ Кликнете на копчето „Депозит“ од менито

Откако ќе се најавите на официјалната сметка на „Моја сметка на XM Group “, кликнете на копчето „Депозит“ на менито од левата страна на екранот
Како да повлечете и да направите депозит пари во XM
2/ Изберете начин на плаќање на депозит

Кредитните/дебитни картички се препорачува плаќање за депонирајте затоа што е едноставно и овозможува брзо депонирање. 3/ Внесете го износот што сакате да го депонирате Користете ја вашата регистрирана валута кога отворатесметка. Ако сте избрале валута за тргување е УСД, тогаш внесете го износот на депозитот во УСД. и износот на пари потребни за депонирање, внесете го износот што сакате да го депонирате на вашата сметка, кликнете на „Депозит“ и ќе бидете пренасочени на возраста за плаќање. 4. Потврдете го ID на сметката и износот на депозитот
Како да повлечете и да направите депозит пари во XM

Како да повлечете и да направите депозит пари во XM


Ако информациите се точни, кликнете на копчето „Потврди“.
Како да повлечете и да направите депозит пари во XM

5/ Внесете информации за кредитни/дебитни картички

Внесете ги информациите за вашите кредитни/дебитни картички бидејќи системот автоматски ќе ве упати на страницата за внесување информации за картичката.

Ако вашата картичка била претходно наплатена, некои информации требало претходно да бидат внесени. Потврдете ги информациите како датум на истекување, ...проверете дали сите информации се точни.
Како да повлечете и да направите депозит пари во XM
Откако ќе се пополнат информациите, кликнете на копчето „ Депозит “ ќе се појави порака „почекајте додека ја обработуваме вашата уплата“.

Ве молиме не кликнете на копчето Врати се назад на прелистувачот додека се обработува плаќањето.

Тогаш процесот е завршен.

Начините на депозит, освен плаќањето со кредитни/дебитни картички, нема да се одразат веднаш.

Ако плаќањето не се рефлектира на сметката, ве молиме контактирајте го тимот за поддршка во XM Group доколку плаќањето не се рефлектира на сметката.

Дополнително, ако вашата сметка е депонирана од странска земја различна од вашата регистрирана адреса на постојан жител, ќе треба да прикачите лист со детали за кредитни/дебитни картички и слика од кредитни/дебитни картички на тимот за поддршка од безбедносни причини

Ве молиме имајте предвид дека горенаведените одредби ќе се применуваат во случај на кредитни/дебитни картички издадени во странска земја или кога патувате во странство.


Електронски плаќања

За да направите депозит на трговската сметка на XM, ве молиме следете ги упатствата подолу.

1. Најавете се на XM

Притиснете „ Најава за членови “.
Како да повлечете и да направите депозит пари во XM
Внесете ги вашите MT4/MT5 ID и лозинка, притиснете „Login“.
Како да повлечете и да направите депозит пари во XM


2. Изберете ги методите за депонирање што сакате да ги депонирате, на пример: Skrill

Методи на депозит Време на обработка Надоместоци за депозити
Електронски плаќања Веднаш ~ во рок од 1 час XM нема да го добие целиот износ што го депониравте бидејќи Skrill наплаќа такси за обработка на вашата трансакција. Сепак, XM ќе го покрие салдото на сите надоместоци што ги наплаќа Skrill, кредитирајќи ја вашата сметка со соодветниот износ.

Како да повлечете и да направите депозит пари во XM

Како да повлечете и да направите депозит пари во XM

ЗАБЕЛЕШКА : Пред да продолжите со депозит преку Skrill, ве молиме имајте го следново:

 • Проверете дали сите плаќања се направени од сметка регистрирана на исто име како и вашата XM сметка.
 • Ако немате сметка со Skrill и сакате да се регистрирате или да дознаете повеќе, ве молиме користете ја оваа врска www.skrill.com.
 • Со поднесување барање за депозит, вие се согласувате вашите податоци да бидат споделени со трети страни, вклучувајќи даватели на платежни услуги, банки, шеми со картички, регулатори, органи за спроведување на законот, владини агенции, референтни бироа за кредити и други страни кои сметаме дека се неопходни за обработка на вашето плаќање и/ или потврдете го вашиот идентитет.


3. Внесете ја сметката на Skrill, износот на депозит и кликнете на „Депозит“
Како да повлечете и да направите депозит пари во XM
4. Потврдете го ID на сметката, сметката на Skrill и износот на депозитот

Кликнете на „Потврди“ за да продолжите.
Како да повлечете и да направите депозит пари во XM
5. Внесете ги сите потребни информации за да го завршите депозитот

Како да повлечете и да направите депозит пари во XM

Онлајн банкарски трансфер

За да направите депозит на трговската сметка на XM, ве молиме следете ги упатствата подолу.

1. Најавете се на XM

Притиснете „ Најава за членови “.
Како да повлечете и да направите депозит пари во XM
Внесете ги вашите MT4/MT5 ID и лозинка, притиснете „Login“.
Како да повлечете и да направите депозит пари во XM


2. Изберете го начинот на депозит „Онлајн банкарски трансфер“

Методи на депозит Време на обработка Надоместоци за депозити
Онлајн банкарски трансфер 3-5 работни дена Бесплатно

Како да повлечете и да направите депозит пари во XM

Како да повлечете и да направите депозит пари во XM

ЗАБЕЛЕШКА : Пред да продолжите со депозит преку онлајн банкарски трансфер, ве молиме имајте го следново:

 • Проверете дали сите плаќања се направени од сметка регистрирана на исто име како и вашата XM сметка.
 • XM не наплатува никакви провизии или надоместоци за депозити преку онлајн банкарство.
 • Со поднесување барање за депозит, вие се согласувате вашите податоци да бидат споделени со трети страни, вклучувајќи даватели на платежни услуги, банки, шеми со картички, регулатори, органи за спроведување на законот, владини агенции, референтни бироа за кредити и други страни кои сметаме дека се неопходни за обработка на вашето плаќање и/ или потврдете го вашиот идентитет.


3. Изберете го името на банката, внесете го износот на депозитот и кликнете „Депозит“
Како да повлечете и да направите депозит пари во XM
4. Потврдете го ID на сметката и износот на депозитот

Кликнете на „Потврди“ за да продолжите.
Како да повлечете и да направите депозит пари во XM
5. Внесете ги сите потребни информации за да го завршите депозитот

Како да повлечете и да направите депозит пари во XM

Google Pay

За да направите депозит на трговската сметка на XM, ве молиме следете ги упатствата подолу.

1. Најавете се на XM

Притиснете „ Најава за членови “.
Како да повлечете и да направите депозит пари во XM
Внесете ги вашите MT4/MT5 ID и лозинка, притиснете „Login“.
Како да повлечете и да направите депозит пари во XM


2. Изберете го начинот на депозит „Google Pay“Како да повлечете и да направите депозит пари во XM

Како да повлечете и да направите депозит пари во XM

ЗАБЕЛЕШКА : Пред да продолжите со депозит преку Google Pay, имајте го предвид следново:

 • Проверете дали сите плаќања се направени од сметка регистрирана на исто име како и вашата XM сметка.
 • Имајте предвид дека депозитите на Google Pay не се враќаат.
 • XM не наплатува никакви провизии или надоместоци за депозити преку Google Pay.
 • Максималниот месечен лимит е 10.000 УСД.
 • Со поднесување барање за депозит, вие се согласувате вашите податоци да бидат споделени со трети страни, вклучувајќи даватели на платежни услуги, банки, шеми со картички, регулатори, органи за спроведување на законот, владини агенции, референтни бироа за кредити и други страни кои сметаме дека се неопходни за обработка на вашето плаќање и/ или потврдете го вашиот идентитет.


3. Внесете го износот на депозитот и кликнете „Депозит“
Како да повлечете и да направите депозит пари во XM
4. Потврдете го ID на сметката и износот на депозитот

Кликнете на „Потврди“ за да продолжите.
Како да повлечете и да направите депозит пари во XM
5. Внесете ги сите потребни информации за да го завршите депозитот
Како да повлечете и да направите депозит пари во XM

Најчесто поставувани прашања

Во кои валути можам да уплатам пари на мојата трговска сметка?

Можете да депонирате пари во која било валута и тие автоматски ќе се претворат во основната валута на вашата сметка, според XM што преовладува меѓубанкарска цена.

Колку време ми е потребно средствата да стигнат до мојата банкарска сметка?

Зависи од земјата во која се испраќаат парите. Стандардна банкарска жица во ЕУ трае 3 работни дена. Банкарските жици во некои земји може да потраат до 5 работни дена.

Колку време трае депозитот/повлекувањето со кредитна картичка, е-паричник или кој било друг начин на плаќање?

Сите депозити се инстант, освен банкарскиот трансфер. Сите повлекувања се обработуваат од нашата задна канцеларија за 24 часа во работните денови.

Ако депонирам средства преку е-паричник, дали можам да повлечам пари на мојата кредитна картичка?

За да ги заштитиме сите страни од измама и во согласност со важечките закони и прописи за спречување и сузбивање на перење пари, политиката на нашата компанија е да ги врати средствата на клиентите на потеклото на овие средства, и како такво повлекувањето ќе биде вратено на вашата електронска пошта - сметка на паричник. Ова се однесува на сите начини на повлекување, а повлекувањето треба да се врати на изворот на депозитот на средствата.

Thank you for rating.