XM Партнер - XM North Macedonia - XM Северна Македонија

Како да се приклучите на придружна програма во XM


Типови на партнери на XM


Воведници на бизнис

Провизија до 25 УСД по лота на клиентите кои склучуваат договор за клиент со

IB на компанијата се партнери кои одржуваат деловни портфолија и добиваат неделна провизија за сите клиенти и под-IB на кои се однесуваат на XM.

Заработете до 25 УСД по лота на вашите упатени клиенти и 10% на други упатени партнери или воведувачи на бизнис. Сите партнери/ИБ исто така добиваат целосен пристап до внатрешната област на членови на Програмата за партнери, која ви обезбедува напредна статистика за нивните перформанси.

Како да се приклучите на придружна програма во XM

Веб подружници

Провизија до 25 УСД по лот - идеално за сопственици на веб-страници

Ние нудиме до 25 долари по лота за упатени клиенти и 10% за други упатени партнери/ИБ.

Секој пат кога ќе се отвори демо или вистинска сметка на XM од клиент кој кликнал на банер или врска од веб-локацијата на веб-подружницата, новиот клиент автоматски се додава на нивната партнерска сметка.

Како да се приклучите на придружна програма во XM


Други форми на партнерство

Ако барате тип на партнерство што не е наведен погоре, ве молиме контактирајте со нас бидејќи нашите менаџери на сметки би биле повеќе од среќни да разговараат за вашите потреби, барања и предлози со цел да се испорача нарачано, приспособено решение што ќе се осигура дека вашиот специфичен бизнис моделот може да функционира со XM на најефикасен начин.


Како да регистрирате партнерска сметка

Внесете ги сите потребни информации како подолу. Проценете го времето за завршување на вашата регистрација е 2 минути, кликнете овде за да се регистрирате
Како да се приклучите на придружна програма во XM
Како да се приклучите на придружна програма во XM
Како да се приклучите на придружна програма во XM


Предности на XM Affiliate програмата


Заработете до 25 УСД по лот на вашите препорачани клиенти

 • Во XM веруваме дека треба да бидете великодушно наградени за вашите напори, поради што Програмата за партнери XM нуди високо конкурентни стапки на провизија.
 • Плаќаме до 25 долари по лота за сите клиенти што ќе ги претставите на XM.


Трансфери помеѓу IB и сметките на клиентите

 • Во интерес на обезбедување целосна флексибилност, дозволуваме пренос на средства и помеѓу сметката на IB и трговската сметка на клиентот.
 • Трансферите може да се направат на двата начина и нема трошоци или скриени трошоци за правење трансфер.


Нема ограничување на провизии по клиент

 • Програмата за партнери XM нуди неограничен потенцијал за заработка, што значи дека нема ограничувања за тоа колку можете да заработите по клиент.
 • Сè додека вашите клиенти продолжуваат да тргуваат, тие ќе генерираат провизии за вас. Бидејќи ние не наметнуваме ограничување, износот што ќе го заработите целосно зависи од трговската активност на вашите клиенти.


Целосно автоматизиран систем за автоматско попуст

 • Нашата Партнерска програма им нуди на партнерите и воведувачите на бизнисот дополнителен ефективен и целосно транспарентен деловен метод за привлекување клиенти, примање провизии по бројот на лотови што ги тргуваат во XM, па дури и враќаат дел од приходите на нивните клиенти.
 • Благодарение на корисничките карактеристики на моделот за автоматско попустување XM, нашите филијали имаат флексибилност да ги поставуваат своите индивидуални планови за плаќање и да плаќаат попусти (кешбек) на нивните провизии заработени на нивните клиенти автоматски. И плаќањата за придружна провизија и за клиентски попуст се ослободуваат два пати неделно, без да се одземат никакви надворешни такси.


Конкурентни конверзии и високо задржување на клиентите

 • Програмата за партнери XM нуди конкурентни провизии и високо ниво на целокупно задржување на клиентите.
 • Навистина, фактот дека сме во состојба постојано да ги задржуваме нашите партнери и клиенти е една од нашите најголеми предности.


Без ограничување на неделната заработка

 • За да го зајакнеме нашиот концепт да ви обезбедиме неограничен потенцијал за заработка, не поставуваме горна граница на износот на провизии што можете да ги добивате секоја недела.
 • Наше веруваме дека нашите партнери имаат целосно право на целосниот износ на провизии што ги заработиле, а ние се грижиме дека тоа е токму она што го добиваат.


Платете се на време

 • Навремената исплата на вашата заработка е еден од најважните аспекти на Програмата за партнери на XM. Обезбедувањето на брзи повлекувања воопшто е всушност една од нашите основни вредности.
 • Затоа, гарантираме дека вашите заслужени провизии ви се исплаќаат навреме, секој пат, и без скриени такси или давачки.


Управувач со лична сметка на вашиот јазик

 • Целиот наш персонал за услуги на клиентите се состои од мајчин јазик на 18 јазици, така што и вие и вашите клиенти можете да уживате во удобноста на добивање поддршка на вашиот јазик.
 • Вашиот посветен Менаџер за лична сметка ќе работи тесно со вас на секој чекор со цел да се осигура дека целосно ги користите ресурсите што ви ги обезбедуваме за да го максимизирате вашиот потенцијал за заработка.


Ексклузивни натпревари

 • Развиваме и обезбедуваме ексклузивен и тековен опсег на натпревари особено за нашите партнери.
 • Секој натпревар е специјално дизајниран да обезбеди поттик за клиентите или да отворат сметка со XM или да ја зголемат својата трговска активност. Во секој случај, ова резултира со дополнителни провизии за вас.


Ексклузивни промоции Луксузни подароци

 • XM обезбедува различни тековни промоции и бонус шеми за да привлече нови клиенти кои сакаат да отворат трговска сметка. Овие може да се користат во ваша корист и да се поттикнат конверзии.
 • Нашата палета на луксузни подароци се достапни и за вас и за вашите клиенти и служат како дополнителна награда за сите вклучени.


Дополнителни извори на приход

 • Сите нови производи и иницијативи лансирани од XM можат да послужат за создавање дополнителни извори на приход за вас.
 • Слободно можете да користите било кој од нашите производи и услуги во ваша корист.


Промотивен материјал

 • Нашиот широк асортиман на промотивен материјал вклучува банери, прилагодени врски за следење, билтени, целни страници, готови веб-страници, сертификати и печати.
 • Можеме лесно да ги приспособиме сите аспекти на нашите партнерски решенија за да ги задоволиме вашите индивидуални потреби, од кои сите се достапни во различни големини и јазици.


Известување во реално време

 • Ние ви овозможуваме пристап до статистика и извештаи во живо, специјално дизајнирани да ви ги дадат потребните информации за да ви помогнат да ја зголемите вашата заработка и да ги следите сите аспекти на вашите перформанси додека го правите тоа.
 • Прегледајте ја вашата сметка, статистиката на конверзии, графиконите на кампањите, рекламите со врвни перформанси и повеќе; сето тоа со целосни детали.


Безбедност на средствата на клиентите

 • XM е посветен на обезбедување безбедност на клиентите и безбедност на средствата на клиентите, кои се засилени со нашите повеќекратни лиценци и регистрации кај регулаторите ширум светот.
 • Промовираме универзално фер и етичко трговско опкружување за сите партнери и клиенти. Ова е заштитено со силна регулаторна рамка и целосна оперативна транспарентност.


Заработете неограничени 10% на вашите под-партнери

 • Во случај да воведете друг партнер со XM, новиот партнер автоматски станува ваш под-партнер. За ова, ве наградуваме со 10% провизија на целата заработка генерирана од тој под-партнер.
 • Исто така, не постои горна граница за провизиите на подпартнерите. Затоа, колку повеќе заработува вашиот под-партнер, толку е поголемо учеството од 10%.

XM промотивни алатки


Статични банери

Над 25 јазици во 21 големина

Постојано ја ажурираме нашата област за партнери со статични банери достапни на над 25 јазици и во 21 различна големина.

За да не плаќате дополнителни трошоци за хостирање, сите банери се хостирани на нашите сервери. Сè што треба да направите е да го копирате и залепите специфичниот код на URL адресата на банерот што ќе го изберете и тој веднаш ќе се појави на локацијата каде што сакате да го објавите.

Покрај тоа, сите наши банери вклучуваат врски за следење со вашиот уникатен партнер ID вграден во нив.

Сите банери се хостирани на нашите сервери за да ве спасат од плаќање дополнителни трошоци за хостирање. Сè што ви треба е да го копирате и залепите специфичниот код на URL адресата на банерот што ќе го изберете, и тој веднаш ќе се појави на локацијата што сакате да ја објавите.

Дополнително, сите наши флеш банери имаат врски за следење со вашиот уникатен ID на партнер вграден во нив.
Како да се приклучите на придружна програма во XM


Прилагодени врски за следење

Направете вашите врски да укажуваат на која било XM страница што ја сакате

Нашите приспособени врски ќе ви овозможат да ги приспособите врските за следење за да укажуваат на која било страница од веб-локацијата XM што најмногу ја претпочитате.

Зголемете ја ефективноста на вашите индивидуални рекламни кампањи со користење насочени реклами за испраќање сообраќај до релевантните страници на веб-страницата на XM.

Ние ви олеснуваме да ги максимизирате вашите перформанси.
Како да се приклучите на придружна програма во XM

Готови веб-страници и целни страници

Купете домен, поставете го HTML-от и подготвени сте да одите

Дали сакате да испратите луѓе на вашата веб-страница?

XM може да помогне! Едноставно контактирајте го менаџерот на вашата сметка и побарајте готова веб-локација HTML со вашите врски вградени во него. Потоа само поставете го HTML на вашата нова страница и сте подготвени.

Доколку ви треба помош, нашиот тим е тука да ви помогне на секој чекор!
Како да се приклучите на придружна програма во XM


Значка, приспособени целни страници и прилагодени банери

Ако барате одредена промотивна алатка која не е наведена погоре, ве молиме контактирајте со нас бидејќи нашите менаџери со сметки би биле повеќе од среќни да разговараат за вашите потреби, барања и предлози со цел да ги испорачаат алатките нарачани потребни за да се осигура дека вашиот специфичен бизнис моделот може да функционира со XM на најефикасен и најефикасен начин.

XM статистика


Комисии

Следете ги вашите провизии во целосни детали

Од Прегледот на сметката можете да видите голем број корисни информации во врска со вашата партнерска сметка. Од горниот десен агол ќе го видите прикажано во секое време, салдото на вашите провизии од последниот пат кога сте подигнале пари.

Исто така, можно е да се генерираат сеопфатни извештаи за временскиот период што ќе го изберете, или според конкретни до и од датуми.
Како да се приклучите на придружна програма во XM


Извештаи и статистика

Детална статистика до последниот клик

Во областа за статистика на кабинетот на вашите партнери ќе најдете детална статистика за сите кампањи што сте ги креирале до денес.

На пример, ако водите голем број кампањи на различни локации што можеби ги поседувате, ќе можете да гледате анализа на кликови, регистрирања и конверзии за секоја кампања посебно.
Како да се приклучите на придружна програма во XM


Листа на трговци

Видете список со ИД на сите ваши клиенти

Списокот на трговци ви ги прикажува сите ИД на клиенти кои припаѓаат на вашата партнерска сметка, по хронолошки редослед.

Ова е одлична алатка за вкрстување на идентификацијата на вашите клиенти и подобро опслужување кога тие бараат помош од вас.

Дополнително, списокот ќе ви помогне да разберете кои клиенти имаат право да ги добиваат вашите услуги врз основа на нивната неодамнешна интеракција со нашата трговска платформа.
Како да се приклучите на придружна програма во XM


Други статистики

Ако барате одредени статистички податоци што не се споменати погоре, ве молиме контактирајте со нас бидејќи нашите менаџери на сметки би биле повеќе од среќни да изготват сопствени извештаи со цел да ги олеснат вашите напори подобро да им служите на вашите клиенти и да го развиете вашиот бизнис.


Зошто да изберете XM?

XM поттикнува одржлив развој на работната сила преку широк спектар на култури и пристапува кон вашите потреби отворено кон културната, националната, етничката и верската различност. Нашите напредни платформи за тргување и флексибилни услови за тргување одговараат на разновидна глобална клиентела. Нашата експертиза е изведена од долгогодишно искуство и длабинско познавање на глобалните финансиски пазари. Посветени сме на обезбедување супериорни услуги во тргувањето со валути, заедно со CFD, индекси на капитал, благородни метали и енергии.

Оперативната филозофија што ја следиме е едноставна: со обезбедување на задоволство на клиентите, ја заработуваме нивната лојалност. Нашата репутација е поврзана со нашиот кредибилитет, што произлегува од нашата способност да им служиме на нашите клиенти на начин на кој тие очекуваат и заслужуваат. Со следење на трендовите во индустријата и следење на најновите технологии, ние остануваме подготвени да се прилагодиме на потребите на нашите клиенти бидејќи тие стануваат пософистицирани и попребирливи. Никогаш не сме направиле никакви компромиси во факторите кои можат да влијаат на перформансите на клиентот, поради што нудиме тесни размери и најдобро извршување.

Во текот на

5.000.000

клиенти од 196 земји

Во текот на

2.400.000.000

занаети извршени со нула повратни понуди или отфрлања, некогаш.

Во текот на

120

градови кои ги посетува нашиот менаџмент за да се сретне со клиенти и партнери.Thank you for rating.